tentoonstellingen__schilderijen__tekeningen en aquarellen__grafiek__nieuws en oud nieuws__bibliografie__biografie__contact

 

verjaardag jaap ploos van amstel

 

 

 

De negentigste verjaardag van Jaap Ploos van Amstel zal worden gevierd met drie tentoonstellingen, een boek, en een verjaardagsfeest! Het verjaardagsfeest, dat zal worden gecombineerd met de boekpresentatie, zal plaatsvinden in Haarlem op zaterdag 12 november 2016, des middags. Als het goed is, heeft u hiervoor een uitnodiging ontvangen.

 

 

 

tijd en plaats

 

U bent van harte welkom vanaf 14:00 uur in de Blauwe Zaal van de Philharmonie Haarlem, Lange Begijnenstraat 11, 2011 HH Haarlem

 

 

 

 

bereikbaarheid en parkeren

 

Vanaf NS Station Haarlem is de Philharmonie op ongeveer 10 minuten loopstand. Als visueel ijkpunt kunt u de Bavo kerk gebruiken.

Als u met de auto komt, kunt u deze het beste parkeren in één van de vier parkeergagrages in het centrum. Parkeergarage De Appelaar is praktisch naast de Philharmonie, maar is vaak op de zaterdag vol. In dat geval raden wij u aan gebruik te maken van de parkeergarage De Kamp, parkeergarage Station, of parkeergarage Raaks, alledrie op ongeveer 10 minuten loopafstand van de Philharmonie.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Philharmonie (pagina opent in een nieuw venster of tab).

 

 

 

het boek

 

Eveneens zal op deze middag de presentatie plaatsvinden van het boek 'Ploos van Amstel - naast de avant-garde'. Dit boek is de neerslag van een reeks gesprekken die kunsthistoricus Jan van Adrichem, zelf oud-leerling van Ploos van Amstel, met hem voerde in het voorjaar van 2016. De gesprekken gaan over kunst, kunstopleiding, kunstenaarschap, schilderen en tekenen, en over lesgeven, iets dat Ploos van Amstel ook 40 jaar heeft gedaan.

Het feit dat hij, ondanks zijn hoge leeftijd, nog steeds werkzaam is en decennia lang een actieve rol had en heeft in het Nederlands kunstleven,  zorgt voor een interessante dialoog, geïllustreerd met werk van Ploos van Amstel van de jaren '50 tot nu.

Het boek, een uitgave van Waanders / De Kunst, zal ook verkrijgbaar zijn deze middag.

Deze uitgave zou niet mogelijk zijn geweest zonder de grote en grootse steun van Dharuba Vormgeving en Coloron Photodesign.

__    _
 

 

 

kadosuggesties

 

Indien u Jaap wenst te verblijden met een verjaardagskado, dan willen wij u graag de volgende vrijblijvende suggesties voorleggen.

 

 

het liber amicorum

 

   Daarnaast willen wij graag u uitnodigen tot een artistieke bijdrage, in beeld of geschrift, aan een losbladig liber amicorum, beter gezegd folia amicorum, dat bij zijn verjaardagsfeestje aan hem zal worden gegeven. Alle bijdragen, op formaat 30 x 40 cm (staand), zullen in een speciale cassette worden aangeboden; of het nu formaat postzegel is of groter, gelieve het op dat formaat te ‘plaatsen’. Indien uw medium het geschreven woord is, dan kan door ons gezorgd worden voor een fraaie, professionele afdruk van uw tekst op het gewenste formaat.

 

   Dit liber amicorum dient een verrassing te zijn voor Jaap, dus uw discretie is gewenst! Jaap is geen computergebruiker - dat is goed nieuws voor zowel de computer als Jaap - en is niet op de hoogte van deze post op zijn eigen website. Indien u wilt bijdragen aan het liber amicorum, stuurt u dan een berichtje naar verjaardag@ploosvanamstel.com voor nadere informatie.

   Voor hen die woonachtig zijn in Den Haag of omgeving, een eventuele bijdrage kan ook tot en met 11 november worden ingeleverd bij Kunstzaal Van Heijningen aan het Noordeinde. Daar ligt een mapje klaar ervoor. Voor openingstijden van Van Heijningen, zie hun website.

    

   Update (geplaatst 6 november 2016 19:00 uur)

   Indien u naar de bijeenkomst gaat, dan kan u ook uw bijdrage daar bij binnenkomst achterlaten bij één van de aanwezige 'assistentes'!

 


  boeken en muziek

   

   Ook (kunst-)boeken en muziek worden zeer op prijs gesteld. Om doublures te voorkomen, is een 'verlanglijstje' gemaakt bij Bol.com. Hier vindt u verschillende titels in diverse categoriën. Klik op het logo om naar het verlanglijstje te gaan (opent in nieuw venster of tab).   Indien u één van de voorgestelde artikelen wilt kopen, hetzij bij Bol.com hetzij elders, dan klikt u op de knop  Afstrepen!  zodat het anderen duidelijk is dat in dit artikel reeds is voorzien.

   Voor vragen, kunt u mailen naar floris (at) ploosvanamstel.com

   


  de befaamde envelop met inhoud

   

   Zoals wellicht bekend, is Ploos van Amstel een redelijk fanatiek verzamelaar van (voornamelijk 20e eeuwse Nederlandse) grafiek. Ten behoeve van zijn collectie zou hij graag een prentenkast willen laten vervaardigen. Een bijdrage daaraan zal zeer worden gewaardeerd.

   


  wat niet

 

   Er is één kadocategorie die wij u enigzins zouden willen ontraden: gezien het feit dat Jaap niet drinkt, is wijn of een andere alcoholische versnapering niet echt 'nuttig' als verjaardagsgeschenk.

   

 

 

 

rsvp, vragen, opmerkingen, suggesties

 

Als u vragen, opmerkingen of suggesties heeft over feestje, boek of tentoonstellingen, stuurt dan een mailtje naar verjaardag@ploosvanamstel.com. Uw eventuele RSVP wordt op prijs gesteld.

 

 

 

Graag tot 12 november!

Namens de organisatoren,
(Floris Ploos van Amstel)

 

 

shopify site analytics